ClownSense

The essence & (non)sense of clowning

home    visie    workshops    opleiding    links    agenda    contact

 

3 weekends die je een stevige, warme, vertrouwde houvast geven om muziek met mate(n) te leren gebruiken als clown. Muziek kan en mag en moet vaak heel eenvoudig zijn om de juiste snaar te raken. Muziek is daardoor voor elke clown weggelegd. Hoe leer je nu voor jezelf wat je makkelijk kan gebruiken ... en wat je beter even niet uit de kast haalt. Waar voel je je comfortabel bij, ook als niet ervaren muzikant en hoe leer je zeker te zijn van wat je doet, zodat je rustig kan spelen en niet in spanning zit.

Ontdek nieuwe kanten van je clown door ritme, stem en melodie.GOED GESTEMD! (spelen met je stem)

11/12 juli

Begeleiding: Bart Walter en Jan Dillen 

In dit weekend gaan we op ontdekking naar het instrument in onszelf, onze stem. Allerlei spel-oefeningen laten ons onze stem, die we kennen en nog niet kennen, ontdekken en gebruiken. Je stem is een prachtig instrument met oneindige mogelijkheden, emoties en stijlen. We gaan van fladderend improviseren met klank en woord langs het maken van instant liedjes tot ritmisch clownen. Ontdek hoe spelen met je stem je clown verdieping geeft. Ga goed gestemd naar huis met tal van nieuwe stem-mogelijkheden en structuren om concreet mee aan de slag te gaan.SAMEN-SPELEN

19/20 september

Begeleiding: Toon Van Mierlo en Jan Dillen

Dit weekend werken we met muziekinstrumenten, stem en de clown. We onderzoeken de parallellen tussen clownerie en muziek: de duidelijkheid en rust waarmee je iets brengt, verschillende ritmes en de combinatie met melodie, welke instrumenten/clowns gaan samen? Je leert dit weekend de kwaliteiten van samenspel in clownerie en muziek en kan daarmee aan de slag.


IMPROVISEREN 

Voorjaar 2021 (datum bekend eind mei 2020)

Begeleiding: Toon Van Mierlo en Bart Walter

Dit weekend ga je vanuit improvisatie naar vorm toe. We onderzoeken de kracht van een frisse impro versus een vaste canvas. Wat is de functie van repeteren voor clowns? Hoe speelt stilte? Wat als luisteren onderdeel wordt van het doen? Je leert dit weekend een vaste canvas met improvisatie mogelijkheid bouwen en duidelijk neerzetten.Algemene Info:

De weekends gaan door in de Feniks, Deurneleitje 6 te Mortsel

Deuren open om 9.30. Spelen van 10 tot 16 uur.

Pot-Luck tijdens de middag (gedeelde maaltijd).

Prijs: 210 euro per weekend of 570 euro voor de Trilogie.


Inschrijven? Stuur en mailtje naar info@clownsense.eu


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het allerlaatste clown nieuws

Als je je inschrijft voor een van onze workshops, dan accepteer je onze Algemene Voorwaarden.

Clown & Muziek

Tune in Trilogie

ism Toon Van Mierlo


“Sing because this is a food our starving world

needs. Laugh because that is the purest sound.” Hafiz