ClownSense

The essence & (non)sense of clowning

r

 

ZOMERSE DANSKRIEBELS

met Els Jansen en Jan Dillen


Bewegen is leven.

Dieper ademen is meer voelen.

Jouw dans wil gedanst worden.

Jouw ziel wil gezien worden.

Jouw leven wil verbinding, vanuit jezelf.

Volg je eigen ritme, je eigen dans.

Kom aan bij jezelf.

En zet een pas naar de ander.

Durf!

Riskeer!

Wij willen het avontuur van ademen,

voelen en bewegen aangaan

en jullie daarin meenemen.


Onze werkwijze:

De basis om te komen door doorvoelde en vrije, stromende dans is een goed contact met jezelf en met je eigen lichaam. Daarom zullen we de dagen beginnen met lichaamswerk en rustige oefeningen om bij jezelf aan te komen. Van daaruit openen we ons langzaamaan naar de wereld om ons heen, naar de ander en komen we tot samen dans. Muziek zal ons daarbij ondersteunen, inspireren, begeleiden, uitdagen!


Ook aan het einde van de dag nemen we weer tijd om rustig te verbinden met onszelf. Zo doorlopen we als het ware steeds opnieuw de beweging van het lemniscaat, van verbinding naar binnen, openen naar buiten, uitreiken naar de wereld om je heen, het spannende, het opwindende, het vreugdevolle van het in contact zijn met anderen, en weer zachtjes terug naar binnen, om al het meegemaakte een plek te kunnen geven en weer te kunnen herankeren om daarna opnieuw te kunnen openen vanuit verbinding.


Waar: Op de Vlierhof (www.vlierhof.nl), een prachtige accomodatie met mooie tuin en veel ruimte eromheen, net over de grens in Duitsland bij Nijmegen

Wanneer Van vr 10 tot en met zo 12 juli. Start vrijdag om 10.00 uur, einde zo om 16.00 uur.

Prijs:  395,- incl alle maaltijden en overnachtingen

Meer info en/of aanmelden

www.toolsforfools.nl

of mail naar info@toolsforfools.nl

of bel Els: 0031631782337 (NL) of Jan: 0032478693158
Els Jansen houdt zich al ruim 25 jaar bezig met theater en beweging. Ze maakte bewegings theater voorstellingen, straat theater voorstellingen en gaf les in dans en theater. Ze specialiseerde zich in clownerie en geeft de laatste 10 jaar workshops op dat gebied in Nederland, Belgie en Frankrijk. Ze volgde de opleiding tot somatic movement teacher, gebaseerd op de Body Mind Centering bij Patricia Bardi. Deze opleiding volgt de basis van de fysieke benadering van haar lessen. Dans en beweging is haar passie en voor haarzelf de meest natuurlijke en vrije manier om zich uit te drukken en contact te maken.Jan Dillen begon in de jaren 80 bij Pat Van Landschoot en Marx Vanrunxt met dansexpressie en moderne dans. Via Geert Meeus ontdekte hij omstreeks 2000 'De Vijf Ritmes’ van Gabrielle Roth, met wie hij de kans had enkele malen te mogen dansen. Naast deze praktijk maakte hij kennis met Biodanza, Open Floor en Movement Medicine. In dans kan hij zichzelf zijn, uit-en inleven en verwerken. Daarnaast volgt Jan een massagepad wat hem via Integratieve Massage via Holistic Pulsing bij Cranio Sacraal Therapie bracht.