ClownSense

The essence & (non)sense of clowning

home    visie    workshops    opleiding    links    agenda    contact

 

Clown in Verbinding

Opleiding clownerie in de zorg.
De basisopleiding is een introductie in de wereld van de contactclown en de filosofie van waaruit wij spelen.


De basisopleiding staat open voor iedereen, met en zonder achtergrond in clownerie, en maken samen een geheel. Elk weekend heeft een andere thematiek. We bieden enkele basistechnieken clownerie aan om te gaan voelen wat clownerie is. We kijken naar waar clowns kwaliteiten in je normale leven en werk een plek kunnen hebben. (zoals ‘the nose in the pocket’ wat een interessant concept is om te gebruiken in je bestaande werk). We onderzoeken hoe 'observeren', 'contact' en 'improvisatie' de basis is van deze vorm van clownerie. Daarnaast geven we ook aandacht aan andere belangrijke kwaliteiten zoals luisteren, zelf-bewustzijn, en communicatie.


Wil je doorgaan naar de vervolgopleiding dan dien je alle modules van de basisworkshops te volgen. Tussendoor geven we een aantal huiswerk opdrachten die tevens bedoeld zijn om je proces te voeden, met o.a. observatie oefeningen rond de dingen waar we in de workshops aan gewerkt hebben. 


Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is meer te weten over dit vak, die eventueel clown wil worden, die zijn eigen vak wil verdiepen of die gewoon zijn/haar eigen ontwikkeling. Mensen die tot nu toe deze basis gevolgd hebben kwamen uit zeer uiteenlopende richtingen, van theater en clownerie, tot psychologen, leraars en hulpverleners.


Wanneer gaat het door?


Basis 15: 25 t/m 28 juni 2020 

Basis 16: 17 & 18 okt en 7 & 8 nov 2020 


Telkens van 10u tot 16.00u


Als je je inschrijft in een van onze opleidingen ga je accoord met onze voorwaarden.


Prijs Deze kost voor 4 dagen workshop 420 €. Als je organisatie het betaalt gebruiken we een zakelijk/organisatie tarief van 590 €.Voor inschrijving, vragen of meer informatie:

Stuur een mailtje naar info@clownsense.eu en wij sturen je dan verdere concrete informatie.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het allerlaatste clown nieuws

Als je je inschrijft voor een van onze workshops, dan accepteer je onze Algemene Voorwaarden.

click