ClownSense

The essence & (non)sense of clowning

home    visie    workshops    opleiding    links    agenda    contact

 

ClownSense Academy

Training en ondersteuning voor clowns in de zorg
In 1986 ontdekte Michael Christensen het beroep van zorgclown. Na zijn circusoptreden bezocht hij zijn doodzieke broer en speelde op zijn weg voor kinderen en personeel. De basis was gelegd voor de start van een nieuw, sociaal en artistiek, passievol ambacht. Ondertussen zijn we enkele tientallen jaren later en wordt dit werk over heel de  wereld beoefend. En zo komen we bij onszelf, onze passie voor de clown en het graag willen doorgeven van onze jarenlange ervaring en kunde als (clini)clown, leraar en coach. Daarnaast ligt de verdere ontwikkeling van dit relatief nieuwe vakgebied ons nauw aan het hart, en trachten we waar mogelijk ons steentje bij te dragen. 


Op dit moment bieden we twee online workshops series aan:

CONTACTCLOWN BASIS

Formule 1 : door-de-week-reeks: 19, 26 februari, 5,12 maart,

Formule 2: in-het-weekend-reeks: 13, 27 maart ,10, 24 april 

Op Zoom telkens tussen 10 en 13 uur

Ontdek de contactclown,  Tijdens deze basis zet je de eerste stappen op het pad van de contactclown. Je leert improviseren en ontdek de (on)logica van de clown. We besteden in de basis extra aandacht aan het ontwikkelen van spel vanuit contact.

Meer info


CONTACTCLOWN VERVOLG 

Zaterdagen 8,15,22 en 29 mei, Vrijdagen 4,11,18 en 25 juni Op Zoom telkens tussen 10 en 13 uur

Verdiep tijdens deze serie workshops je contactclown en de dynamieken van samenspelen. Leer beter in te spelen op je publiek, zodat je clown een echte kameleon kan worden die zijn publiek centraal zet en laat stralen. 

Deze workshop serie staat open voor iedereen met clownservaring, en mensen die de online ‘contactclown basis’ hebben gevolgd. 

Meer info


Ontdek hier hoe we ‘normaal’ (=voor en nà CODVID) te werk gaan:Opleiding tot clown in ziekenhuis en instelling

Clown in Verbinding

Deze opleiding bereidt je voor op het werken als clown in de zorg. Ze bestaat uit een basisopleiding van 3 x 2 dagen en een vervolgtraject van 14 dagen.Vorming en Coaching

Daarnaast bieden we vorming en coaching aan, voor professionele organisaties die werkzaam zijn in de zorg.

Enkele organisaties waarmee we samenwerk(t)en: Théodora Foundation, (Zwitserland, England, France, Spanje, Italië, Turkije, China, Wit-Rusland), Cliniclowns België, Die Rote Nasen, Fables Rondes, Tievo, ZorgSaam, vzw Stijn, Vonx, Talking Stick, Koning Kevin, Contactclowns in de Zorg (Neuzeneuze)...
click

click