ClownSense

The essence & (non)sense of clowning

home    visie    workshops    opleiding    links    agenda    contact

 

Bart Walter


Mijn clown is op straat geboren. Als 9 jarige jongen trad ik al op als mime-speler, en daar op straat heb ik me langzaam ontwikkeld tot wie ik nu ben. Het contact met mijn publiek, die pure emotie, heeft mij doen groeien, heeft mijn vuur aangewakkert, heeft mij al die jaren gepassioneerd verder willen zoeken, naar nieuwe vormen van ‘aanraking’.

Nu meer dan 30 jaar later doe ik eigenlijk nog steeds hetzelfde, sindsdien heb ik vele dingen gedaan, maar de essentie is gebleven.


Al meer dan 10 jaren werk ik als Clown in de Zorg, in verschillende organisaties (Cliniclowns België, Contactclowns in de Zorg, Clowns à l’hôpital, Empathiclown, Dr.ZinZin, etc) en daarnaast werk ik als theatermaker, heb verschillende theatergroepen opgezet, (o.a. The Poetic Bodies, Kokliko Theatre, Cie LYDM) en nog meer voorstellingen gebaard. Mijn clownstraject heeft mij langs een aantal zeer inspirerende leraren gebracht (Michael Christensen, Avner the Eccentric, Lory Leshin, Moshe Cohen, Paul MacDonald, Robert McNeer ...etc... en Jan Dillen)


Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd en geinspireerd door Butoh dans, waarvoor ik ook o.a. in Japan in de leer ben geweest o.a. bij Min Tanaka, Masaki Iwana, Ko Morobushi etc... 


De laatste jaren ben ik meer en meer geboeid geraakt in het lesgeven. In hoe mensen een stapje verder te helpen op hun zoektocht, op artistiek en persoonlijk vlak. En door dat te doen voel ik ook mezelf groeien en openen... wow, en ook weer even 9 jaar worden :o)